Gå til indhold
NYD FRI FRAGT I HELE VERDEN

INSPIRATION TIL ARBEJDSOUTFITS

Uanset om du lige har landet din første store jobsamtale, eller du starter din første uge på jobbet, skal du klæde dig professionelt.

Den professionelle dresscode kan variere fra arbejdsplads til arbejdsplads. Det afhænger især af klimaet i regionen. Men det kan også afhænge af den generelle arbejdskultur i virksomheden eller området.

Men hvis du er opmærksom og følger vores enkle tips, kan du give det rigtige indtryk og lettere passe ind med dine kolleger.

Professionel påklædning til jobsamtalen

Den første regel er: vær opmærksom.

Hvis du er på vej til jobsamtalen, så kig på virksomhedens hjemmeside. Hvordan er medarbejderne klædt på deres "Om os"-side? Har de jakkesæt og slips på, eller er de iført en neutral T-shirt eller en afslappet skjorte? Jo mere information du kan indsamle på forhånd, jo klarere billede får du af, hvordan de ønsker, at deres medarbejdere skal præsentere sig.

Hvis du kigger på "Om os"-siden, så sørg også for at tjekke den specifikke afdeling, du søger at blive en del af. IT-afdelingen klæder sig typisk anderledes end salgsafdelingen.

Professionel påklædning til den første uge på arbejdet

Den anden regel er: start med en mere diskret professionel påklædning.

Det bedste råd til din første uge på arbejdet er, at du ikke klæder dig lige så meget op som til din jobsamtale. Det er bedre at være lidt mere forsigtig.

Det betyder dog ikke, at du skal vælge det kedeligste outfit i din garderobe og knappe skjorten helt op. Det betyder blot, at du endnu ikke ved, hvordan den professionelle dresscode i virksomheden faktisk er. Derfor er det en bedre idé at være lidt mere konservativ – i det mindste den første uge.

Glem ikke komforten. Jo mere komfortabel du føler dig, jo mere tilpas vil du føle dig i et nyt miljø.

Alsidighed er også et plus. Du har måske læst op på virksomheden, men du er måske ikke klar over, at airconditionen ved dit skrivebord er et par grader lavere, end du kunne ønske, eller at solen skinner gennem dit kontorvindue og hæver temperaturen om eftermiddagen.

Hos SLEEK Atelier har vi designet alle vores skjorter til kvinder til en række forskellige situationer. De er lavet af 100% ren bomuld, hvilket betyder, at de er åndbare og af høj kvalitet. Det betyder, at du kan bære dem i ethvert kontormiljø og føle dig tilpas.

Dine nye kolleger er godt klar over, at der er blevet ansat en ny person, og de vil lægge mærke til dig. Derfor er det klogere at gå efter en enkel og diskret stil. På den måde vil de være mere opmærksomme på dit arbejde, og du kan også observere dem.

Efter den første uge: Efterlign hvad dine kolleger faktisk bærer – og udtryk dig selv

Efter din første uge vil du have hilst på alle, du arbejder med. Hvis du har været opmærksom, har du nu et klarere billede af, hvordan folk faktisk klæder sig på din arbejdsplads. Og du vil have fået en bedre fornemmelse af, hvordan du kan udtrykke dig selv, samtidig med at du bliver bemærket for din arbejdsetik og ekspertise.

Den tredje regel er: tilføj din egen unikke stil.

Det er her, det bliver sjovt.

Er det en afslappet arbejdsplads? Så kombiner din knude-skjorte med jeans. Er det vigtigt at imponere potentielle kunder? Så kombiner nogle enkle pressede bukser med en mere iøjnefaldende skjorte, såsom en mere dristig manchet-skjorte.

Når du først har afkodet din arbejdsplads, bliver det lettere at lege med at kombinere deres professionelle dresscode med din egen stil og flair – og du vil blive kontorets stjerne.
Gå til top Top